top of page

Acerca de

Medisch advies

"A healthy outside starts from the inside"

Ben je doorverwezen door jouw huisarts/specialist of heb je een bepaalde medische aandoening waar voedingsadvies vereist is? Dan heb jij meer gericht en specifiek advies nodig. Ook hierbij kan ik jou helpen!

GELIEVE UW LABOWAARDEN MEE TE NEMEN NAAR DE PRAKTIJK!

What are the Signs and Symptoms of Diabetes_edited.jpg

1. DIABETES

ontregelde suikerwaarden / prediabetes / diabetes type 2 / zwangerschapsdiabetes

Diabetes (suikerziekte) is een chronische aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel verstoord is door een tekort aan insuline. Insuline is het hormoon dat we in normale omstandigheden aanmaken in de pancreas en zorgt ervoor dat de suiker uit het bloed in de cellen kan worden opgenomen om energie te leveren. Met andere woorden: insuline zorgt voor een goede en stabiele regeling van onze bloedsuikerspiegel. 

Bij diabetici is deze functie (gedeeltelijk) verstoord waardoor we zelf moeten bijsturen met voeding en eventuele medicatie. Voeding is een cruciale pijler binnen de behandeling van diabetes. 

Als erkende diabeteseducator kan ik jou hierbij begeleiden! 

2. VERHOOGDE CHOLESTEROL

Normaal maakt de lever precies genoeg cholesterol aan. Maar soms raakt het systeem uit balans. Er wordt dan te veel cholesterol aangemaakt of te weinig cholesterol uit het bloed verwijderd. Dit kan komen door bijvoorbeeld erfelijke aanleg of veel verzadigd vet in je voeding.

Een belangrijke pijler bij de behandeling van verhoogde cholesterol is gezonde voeding.

3. PRIKKELBARE DARMEN

Last van een opgeblazen gevoel, wisselend stoelgangpatroon en storende krampen? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van het prikkelbare darm syndroom (PDS). Anatomisch gezien is jouw darm volkomen normaal, enkel de functie is omwille van een verhoogde gevoeligheid verstoord. Verschillende factoren zoals voeding, stress, medicatie,... spelen een rol. Voeding zou een belangrijke rol spelen in de behandeling van de prikkelbare darm. Met een FODMAP-arme voeding kunnen we jouw triggers en tolerantiegrenzen opsporen. 

Ik heb een specialisatie gevolgd omtrent het voedingsadvies bij prikkelbare darmen.

Heb je meer vragen omtrent mijn aanpak? Stuur gerust een mailtje! 

4. ONDERGEWICHT

Ondergewicht is een risico-indicator voor ondervoeding en ontstaat als de hoeveelheid energie die iemand binnenkrijgt via voeding langere tijd minder is dan het lichaam verbruikt. Er kunnen verschillende oorzaken zijn van ondergewicht. Heb je ondergewicht door verstoord eetgedrag of een eetstoornis? Dan wordt een aangepast programma gevolgd.

  • Instagram
bottom of page